Den danske metalscene

  • I de senere år har den danske metalscene haft deres store flagskib i Volbeat. Bandet som sælger til en Platinplade i USA, skriver kendingsmelodier til Mikkel Kessler og i skrivende stund er på turne med selveste Metallica, et af de største rock- og metalbands nogensinde og en af dem, som definerede Thrashmetallen i firserne og metal og rockmusikken i halvfemserne.

Scenen er lille men vokser

  • Der har ikke rigtig været mange metalbands, som har slået igennem på den internationale scene, som Volbeat har, men det er dog ikke ens betydende med, at scenen er død, tværtimod. På forskellige rockklubber i de større byer har du kunne høre bands som Hatesphere og Superdirt.
  • Det er dog mange gange Tordenskjolds soldater, som man møder til de mere intime koncerter, det er lidt ærgerligt, men den danske metalscene er ikke så stor, som den var engang, selvom der er mange bands, som byder ind med rigtig god musik. Metal var i firserne meget mainstream, meget mere end det er i dag, for i dag er metal noget, som er røget tilbage til nichemarkedet, og de store scener er overtaget rapmusikken og specielt gangsterrappen, som er kommet ud til hele verden.