Hvad er metal

  • Metalmusikken har udviklet sig meget, langt mere end rockmusikken selv har, og det er i dag nødvendigt at inddele metalmusikken ind i mange subgenrer. Det er nok meget passende at sige, at rockfamilien er stor, og de fleste af dem som er i rockfamilien, er ude på familietræet Heavy Metal.

En stor familie

  • Der er mange forskellige former for metalgenrer som i dag er populært blandt de unge. Det er subgenrer som Black Metal, Doom, Numetal, Industrial Metal, Thrash, Speed, Powermetal og så nævner vi endda kun nogle af dem, som de fleste har hørt om. Subgenrer som norsk blackmetal med sataniske undertoner er nok noget af det, som virkelig er et nicheprodukt.
  • Grænserne mellem metal og hård rock er meget flydende, og i de senere år, hvor der er kommet kombinationer med rap ind i rock og metal, og hvor alt er meget mere flydende, end det har været før, så er subgenrerne blevet mange, og der er kommet mange flere rockfans til, nu hvor man ikke længere skelner mellem genrerne så slavisk, som man har gjort tidligere. Det er jo som Neil Young synger “My My, Hey Hey, Rock and Roll Never Dies”.