Samtidig med Hairmetal

  • Ser du på den metalscene, som eksisterede samtidig med Hairmetal, så får du et helt andet syn på metalmusikken, for den metalform som bands som Metallica, Slayer, Megadeth og Antrax var foregangsmænd for, var noget helt andet.

Thrashmetallens vugge

  • Thrashmetalscenen opstod i området omkring bugten i San Francisco, og derfra har den spredt sig til mange af de uregerlige unge mennesker verden over, som havde en syn på verden, som var noget mere koldt og kynisk end det, som du så hos Hairmetalfolket.
  • Musikken var brutal i forhold til alt andet, som der var på markedet, og teksterne var mørke og dystre og handlede om alt det, som der ikke blev talt om blandt almindelige mennesker. Væk var Spandex og farverne. Der var ikke længere nogen, som brugte makeup og touperede deres hår, så de næsten så androgyne ud, nu handlede det om at komme ind til benet og uniformen var sort tøj, sorte bukser, T-shirts som havde nogle voldsomme billeder og tegninger, alt var viklet ind i brutal musik, som blev kaldt for Thrash Metal, og musikken føltes også som en piskesnert, når den til koncerter med uhørt hastighed blev præsenteret fra scenen.

En genre, der voksede

  • Mange andre og meget hårdere former for metalmusik har taget sit udspring i Thrashgenren, og der er mange, som mener, at de skylder de førnævnte bands en stor tak for deres fremturen med en musik, som gjorde det muligt, at de kunne videreudvikle deres egen genre, som Doommetal, Deathmetal, Blackmetal og andre subgenrer inden for Heavy Metal.
  • Udviklingen stopper ikke der, men der er ved at gå Deja Vu i den med bands, som kopierer de første glam og Hairmetal bands, der er ved at komme ud på markedet nu og de er klar til at starte festen.