Hairmetal og den store fest

  • I firserne var der mange former for metalmusik fra de spæde rester af Glammetal til Trashmetal, som for mange opstod i Bay Area i San Francisco. Hvor Trash Metaal var, som navnet angiver, en musikstil, som blev pisket frem med en uhørt fart, så var hårmetallet, eller Hairmetal som det blev døbt på engelsk, bands som brugte makeup, latex, Spandex og brugte hver dag til at holde en fest.

Der blev festet igennem

  • Bands som Motley Crue, Guns N’ Roses, Poison, og Warrant, for bare at nævne nogle ganske få af dem som huserede i de år, de festede igennem, og skandalerne var så mange, at det var svært at holde styr på dem alle.
  • For mange af de bands var firserne en kæmpe fest, der blev drukket uanede mængder af alkohol, og tatovørerne havde kronede dage, der var mange som fik tatoveringer i de år, og på mange områder var de forgangsmænd for mange af de trends, som den dag i dag også præger rockmusikken.
  • Musikken var ikke i højsædet, det var ofte bare et spørgsmål om at fyre den af og give den gas, festen stoppede aldrig og for mange bands, så var deres rejse til toppen lige så hurtig, som deres fald fra tinderne var.

Musik der aldrig dør

  • Det til trods så udgav Hairmetal grupperne nogle klassiske albums, som Appetite for Destruction, Flesh and Blood og Sonic Temple, for bare at nævne nogle ganske få af de mange fremragende plader, som så dagens lys i de år.
  • Musikken var let, og stemningen til koncerter og i hverdagen var meget løssluppen, hvilket også gjorde, at der var mange, som ønskede, at danne grupper mod Heavy Metal metal og de tekster, som de mente de kun handlede om porno, sex og stoffer, og at der var skjulte meddelelser fra og om Djævelen i alle sangene.

Skyggesiden

  • Som AIDS og HIV spredte sig fra minoriteter til den almindelige befolkning ramte den også i musikverdenen, og tiden for det vilde liv var ved at rinde ud. Sprutten, stofferne og nu også seksuelt overførte sygdomme tog deres del af kunstnere med sig i graven, og dem, som overlevede den vilde periode, er stadig at finde på scenerne rundt om i verden, hvor de holder i liv i hits som Living On A Prayer, S.O.S., Unskinny Bob og mange andre klassikere fra Hairmetallens guldalder.