En kort historie om metalmusik

Rock og metal er en stor familie med mange grene på stamtræet. Metalmusikken står på skuldrene af rock og blues, hvor rockmusikken hentede sin inspiration fra blues, der langsomt førte til den genre, der kendes som metal i dag. Det hele startede med dem, der skulle blive til de største legender, foregangsmændene i Black Sabbath. Et band, som egenhændigt startede en bølge af musik, som gav genlyd over hele verden. For dem, der er til metal, så var det startskuddet til en lang række af bands. Det var alt fra den nye bølge af britisk heavy metal, som Iron Maiden, Motorhead og Saxon til dem, som var hurtigere og hårde som thrashmetalbands som Metallica, Slayer og Megadeth. Derfra er der opstået mange forskellige subgenrer som blandt andet dækker over doom, death, black og industrial metal. Alle har de det tilfældes, at det er tung guitar, stor lyd, knald på trommerne og en stor fest.

Brutalt og elegant

Da metalmusikken kom frem, var der i starten mange, som rynkede på næsen af den, men der kom flere og flere metal fans til, og der var ikke langt til koncerter på de store arenaer over hele verden. Metalmusikken startede med at møde rigtig meget kritik, men om nogen kunne de fylde stadions med deres dygtige musikere og alternative udtryksform. Heavy metal har altid været præget af tekster, som omhandlede følsomme emner. Der er ingen hellige køer, og den følelse, der samtidig er i musikken gør, at ingen er i tvivl om, at meget af det, der synges om, er noget, kunstnerne føler stærkt for eller har mærket på egen krop. Metalmusikken står stadig med en stærk fanbase, hvilket er tydeligt, når du ser på festivaller som Copenhell og de store festivaller i Tyskland som Wacken Open Air. Det er jo festivaller, som kun er blevet større år for år. Metalmusikken er måske nok den genre med flest forskellige subgenrer, og det er som om metalmusikken igen og igen forstår at genføde sig selv.

Ekvilibrister ud i det ekstreme

Metal er udskældt af mange, og det er nok derfor, de musikere og kunstnere, du finder i disse genrer, altid er blandt de bedste, der overhovedet findes. Hvis du vil kritisere dem for deres stil, deres udseende og deres tekster, så er det helt op til dig, men du kan i hvert fald ikke sætte en finger på deres evner på deres instrumenter og deres evne til at synge uden hjælp fra alt den moderne teknik. Noget du især vil opleve live, hvor rocken bestemt gør sig bedst. Har du en brændende interesse i den danske rockscene, så er hjemmesiden furniturebox.dk den helt rigtige til dig. Her kan du følge med i, hvad der rør sig på denne scene, både nationalt, internationalt, på pladefronten og livescenen. Det er også stedet, hvor du kan lære nye og spændende bands at kende, men også nyde nostalgiske øjeblikke med alle de klassiske kunstnere, der ændrede billedet af rockmusikken en reversal ad gangen.