Den tunge genre indenfor musikken

Heavy metal har den effekt, at alle har stærke holdninger til denne genre. Der er dem, der elsker det og ikke kan få nok. Det er den musik, der hældes til, når der skal høres noget, for det er ikke bare larm – eller støjforurening, det er store følelser og ekvilibrister indenfor deres felter. Den anden gruppe kan ikke fordrage heavy og mener nærmest, det skulle forbydes.

Men for alle os, der elsker denne genre, så er det ren kærlighed. Det er her det rigtig store stemmer findes, det er her, der er plads til guitar- og trommesoloer. Det er er, der er innovative musikere, der skubber grænserne for, hvad heavy kan være. Hele tiden med et kærligt bliktilage i tiden og en anerkendelse af alle dem, der kom før dem selv.

Det er en rejse, der ikke slutter

Fra 1970’erne og frem har heavyen blomstret. Den er blevet hårdere med ikoniske riffs, men den er også blevet blødere med de smukkeste ballader, der findes. Det viser den alsidighed, der findes i denne genre.

Og dem, der spiller, de beviser også, at de rent faktisk kan spille. De spiller på udsolgte stadions verden over, hvor du vil se alt fra converse til tunge militærstøvler og pudsede laksko. For dem, der hører heavy er alle typer af mennesker i alle aldre. Der er plads til slips og jakkeæt, tatoveringer, læder og nitter. Der er nemlig et fællesskab i musikken, og det er det, der betyder noget.

Samtidig er der noget helt fantastisk at stå på et stadion, hvor tusindvis af andre glade mennesker er lige så meget oppe at køre over den fede musik.

Festen i 1980’erne

For rigtig mange står 1980’erne som et ikonisk årti, når det kommer til ny og innovativ musik. Heavy er ingen undtagelse, for de store bands vist deres evner og skabte grobund for den heavyscene, der findes i dag. Men nu om dage er der for de fleste bands lidt mindre fest, end der var dengang.

Det blev til en del af deres image, og det var nærmest en konkurrence om, hvem der kunne være mest ekstrem i deres udskejelser. En provokation, der virkede, for dem, der allerede hadede heavy og alt, hvad det stod for, blev bestemt ikke mere venligt indstillet overfor denne genre, og dem, der spillede det eller bare lyttede til det.

Det kan bestemt godt være en af grundene til, at de foretog mange af de helt vanvittige tiltag, at de festede igennem, som de gjorde. For heavy har altid godt kunne lide at provokere og få de mere satte typer op ad sofaerne.

For alle andre har det bare været en naturlig og accepteret del af musikernes liv, og her er det mere overraskende, når der ikke rigtig sker noget voldsomt længere.