Heavy metal for børn

Når de fleste tænker på lyrikken i heavy metal, tænker de på mørke temaer som djævlen, døden og voldsomme omstændigheder. Måske er mange heavy metal sange ikke ligefremt børnemusik, men der findes flere sange inden for denne genre, som man sagtens kan kategorisere som børnevenlige.

Hvis du er vild med heavy metal og ønsker at dit barn også skal blive det, kan du muligvis opdrage dit barn til at lytte til det. Du kan i hvert fald påvirke dem psykologisk ved at spille denne genre for dem igen og igen. Når du spiller den samme genre musik for din søn eller datter, lærer de ifølge hjerneforskeren Peter Vuust at vænne sig til musikgenren.

Måske kan det til tider blive lidt voldsomt, hvis børn skal opleve [heavy metal: https://koldborn.dk/metal-skal-opleves-live/ live] i en koncert, og derfor handler det ikke om at tage sønnen eller datteren med til en masse koncerter. Der findes naturligvis andre måder at introducere musikgenren til de mindste i hjemmet.

Du kan fx introducere heavy metal til dine børn via mode fra fx https://kidsbrandstore.dk/, som har tøj til børn. Kiss, AC/DC og andre bands figurerer ofte på T-shirts til børn, og hvis barnet er vild med T-shirten, kan du ligeså godt også fortælle ham eller hende om, hvem bandet er. Her kan du finde musikafspilleren frem og spille følgende sange for din søn eller datter.

Kids Will Rock

Nummer et på listen over heavy metal sange til børn, bør næsten være “Kids Will Rock” af Rough Cutt. Det har jo børn i titlen! Rough Cutt var et amerikansk heavy metal band i firserne, som måske ikke opnåede den største kommercielle succes som band, men medlemmerne var uden tvivl dygtige. Jake E. Lee gik blandt andet videre til at spille for Ozzy Osbourne, mens Paul Shortino slog sig sammen med Quiet Riot.

Crazy Train

Elsker alle børn ikke toge? Vi mener i hvert fald, at “Crazy Train” af Ozzy Osbourne er en glimrende sang til børn, der endda synger “Maybe it’s not too late, to learn how to love, and to forget how to hate” (Måske er det ikke for sent at lære at elske at glemme at hade), som er en vigtig lektion for både voksne og børn.

Hevisaurus musik

Finnerne er kendt for at være vilde med heavy metal, og her bliver børnene introduceret til genren via gruppen Hevisaurus , som byder på børnevenlige tekster og desuden klæder de sig ud som dinosaurer.

Heavy-metal musikere har også børn

Vi kunne blive ved med at nævne en række sange, men du fanger sikkert ideen. Masser af heavy-metal-musikere har børn og sjældent er der tale om farlige gutter. Fx har Martin Niemann fra bandet RISING brugt seks år på at genopfinde en børnevante. Derfor er er der absolut intet i vejen med at introducere heavy metal musik til børn.